USF1 dostali dva dny testování navíc

USF1 | foto: www.usf1.com

Pochyby ohledně schopností amerického týmu USF1 stihnout se včas připravit k prvnímu závodu v Bahrajnu dále vzrůstají poté, co jim FIA povolila dva dny testů v přímém směru navíc.

Již minulý týden přišla Gazzetta dello Sport s tvrzením, že USF1 vstoupí do sezóny podstatně později, protože požádali FIA, aby jim bez sankcí umožnila nastoupit až do Velké ceny Španělska v květnu. Americký tým to ale popřel.

Vypadá to spíše tak, že USF1 opravdu FIA požádal o úlevu - ta se však týká spíše rozšířené možnosti testování než pozdějšího startu do šampionátu.

Podle současných pravidel mohou jsou týmy omezeny v testování na rovinkách na šest dní, z nichž jeden mohou vyměnit za práci v aerodynamickém tunelu. Dle poslední dohody však tato doba byla zúžena pouze na čtyři dny a USF1 žádá, aby jim bylo umožněno testovat pravidly  původně vymezených šest dní.

"Bylo nám udělení zvláštní povolení testovat 6 dní na rovince či s modelem skutečné velikosti v tunelu. Jinak jsou v tomto všichni omezeni pouze na čtyři dny," uvádí sportovní ředitel USF1 Peter Windsor. "Je to příklad toho, jak FIA a ostatní týmy byli ochotni učinit výjimku, čímž nám dali najevo, že jsme vítaní.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy