Webber byl varován před Bahrajnem

Pilot Jaguaru by podle australského ministerstva zahraničí neměl jezdit do Bahrajnu.

Letos 4. dubna se v Sakhiru pojede Velká cena Bahrajnu, první závod F1 na Středním východě v historii. S blížícím se začátkem sezóny přibývá varování vládních úřadů z vyspělých zemí před cestou do této země z důvodu bezpečnosti. Podle některých odborníků by v zemi mohlo hrozit nebezpečí teroristického útoku.

Nedávno s varováním přišlo britské ministerstvo zahraničí. Dnes se k iniciativě připojila oficiálně i Austrálie, když varovala občany před jakoukoliv cestou do zemí blízkých Perskému zálivu. Oficiální varování se tak týká i Marka Webbera. Lze však očekávát, že australský pilot se na závod přesto se svým týmem Jaguar Racing vydá.

Tiskový mluvčí australského ministerstva zahraničích vztahů a obchodu prohlásil, že úřad k varování přistoupil na základě sledování pokračujících nepokojů na Středním východě a rizika případného teroristického útoku: "Australané v Bahrajnu by měli být velmi opatrní a sledovat události, které by mohly ohrozit jejich bezpečnost."

Naproti tomu zakladatel a šéf stáje BMW Williams tradičně stojí za přesvědčením, že významné riziko terorismu v Bahrajnu nehrozi a zastává názor, že sport by "neměl utíkat před nikým, zejména ne před teroristy". I podle prohlášení FIA bude událost bezpečná a závod se bude konat stejně jako každý jiný.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy