Horner: Není správné předčasně hodnotit nové týmy

Horner, Christian | foto: GEPA pictures GmbH

Podle Christiana Hornera nemá žádný jedinec právo hodnotit čtyři nové týmy Formule 1 před tím, než začne sezóna. Šéf závodního týmu Red Bullu by byl rád, kdyby se s prvními soudy počkalo do doby, než Campos, Lotus, USF1 a Virgin odjedou několik závodů.

Rozšíření startovního roštu z 20 na 26 aut (díky čtyřem novým týmům a odchodu Toyoty) naplňuje Hornera optimismem ohledně budoucnosti: "Přichází několik dobrých týmů. Opětovné objevení se Lotusu je pro Formuli 1 zajímavé, stejně jako potenciálně více aut na startu než tomu bylo v posledních letech obvykle, pokud to zvládnou."

"Je to vždy smutné, když přijdete o nějaký tým, žel automobilky mají tendencí přicházet a zase odcházet. Pilířemi Formule 1 jsou nezávislé týmy, špatná situace jednoho vytváří zase příležitost pro dalšího. Myslím, že Formule 1 je z krátkodobého, střednědobého i dlouhodobého hlediska dobře nastavena," uvádí šéf Red Bull Racing.

Až čas podle něj odhalí výkonnost jednotlivých stájí: "Myslím, že je pro nás špatné je hodnotit. Je na nich, aby odvedli co nejlépe svou práci. Je to obrovská výzva pro kterýkoliv tým bez ohledu na velikost. Dostávají šanci, a pokud je někdo chce soudit před sezónou, je to zkrátka špatně."

"Jsem si jistý, že všichni velmi usilovně pracují. Není to vůbec snadné navrhnout, režírovat vše kolem, vyrobit a vyvinout monopost pro Velké ceny, ale doufám, že to vše všichni zvládnou a uvidíme je v Bahrajnu na startovním roštu," dodává Horner.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy