Mansell: Schumacher může být příštím mistrem světa

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Bývalý mistr světa Formule 1 Nigel Mansell věří, že Michael Schumacher může klidně ve svých 41 letech získat svůj osmý mistrovský titul, pokud se dohodne s Mercedesem GP na závodění v sezóně 2010.

Mansell, jenž své poslední vítězství ve Formuli 1 zaznamenal v Adelaide v roce 1994, když mu bylo také 41 let, tvrdí, že na Schumacherovy schopnosti bojovat o titul nebude mít vliv jeho věk ani to, že už tři roky nezávodil.

"Vůbec by mě nepřekvapilo, kdyby Michael bojoval o další titul," uvádí mistr světa z roku 1992. "Nezáleží na tom, kolik vám, pokud jste profesionální, oddaný a soustředěný. Lidé Michaela bleskově odepisují, já to ale vidím jinak."

"Má ohromné zkušenosti a talent, Mercedes mu nabídne fantastický balík. Je v extrémně dobré kondici a navíc se můžeme spolehnout na jeho oddanost a profesionalismus," dodává Mansell.

Podle něj navíc nemá co ztratit bez ohledu na výsledky v Mercedesu - jeho historické zápisy mu nikdo nevezme: "Podle mě nemá co ztratit. Vyhrál dostatek titulů, proč by se měl bát porážky od někoho? Pár závodů mu to může trvat, než se sžije s vozem, ale pak by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby bojoval o svůj osmý titul."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy