Kandidátem na šéfa Renaultu je Gerhard Berger

Berger, Gerhard | foto: www.auto-news.cz

Stáj Renault, která ve středu z větší části přešla do vlastnictví lucemburské společnosti Genii Capital, oznámila rozsáhlé změny struktury týmu, včetně změny na postu šéfa týmu. Podle páteční zprávy serveru motorport-total by se jím mohl stát bývalý rakouský pilot Gerhard Berger.

Od nástupu Bergera, si stáj, podmíněně vyloučená z mistrovství světa, údajně slibuje vylepšení pověsti pošramocené skandálem s ovlivněním výsledku Velké ceny Singapuru 2008. Berger je v F1 velmi populární osobností, zejména pro svůj pověstný smysl pro humor a agresivní jezdecký styl.

Padesátiletý Berger prodal loni v listopadu svůj padesátiprocentní podíl ve stáji Toro Rosso zpět vlastníkovi týmu Red Bull Dietrichu Mateschitzovi a od té doby se v F1 významněji neangažuje.

Berger závodil v F1 čtrnáct sezon, dvakrát skončil v mistrovství světa třetí. Vyhrál deset Velkých cen, osmačtyřicetkrát stál na pódiu.

Berger má s vedením týmů už zkušenosti. Po skončení kariéry byl sportovním ředitelem BMW v době úspěšného návratu německé automobilky do F1. Stáj Toro Rosso dosáhla pod jeho vedením historicky prvního vítězství, když Sebastian Vettel vyhrál Velkou cenu Itálie 2008.

Po zářijovém odstoupení Flavia Briatoreho, dlouholetého šéfa týmu F1 Renault, byl vedením dočasně pověřen Bob Bell. Briatore byl za podíl na "singapurském" skandálu poté potrestán doživotním zákazem působení v F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy