Bývalý japoský pilot F1 Katajama málem zemřel v horách

Bývalého japonského pilota F1 Ukia Katajamu potkaly nepříjemnosti při horolezecké výpravě na horu Fudži, Katajama byl zachráněn, dva další horolezci, kteří byli s ním, však zřejmě zemřeli.

Šestačtyřicetiletý Katajama zavolal policii v pátek v brzkých ranních hodinách. Žádal o pomoc a řekl, že podle jeho názoru je jeden z horolezců mrtvý a také druhému hrozí smrt. Trojice horolezců se dostala do potíží, když v nepříznivých podmínkách odvál jejich stany vítr. Teploty v horách klesly podle japonských meteorologů v pátek ráno pod 25 stupňů Celsia.

"Jsem v pořádku," řekl bývalý pilot, když se díky záchranářům dostal do bezpečí. "Zdá se, že ostatní dva bohužel zemřeli. Modlím se za ně." Tři muži zahájili výstup na horu ve čtvrtek jako součást přípravy na expedici na Jižní pól. Policie vzdala pátrání po dvou zbylých horolezcích v pátek večer, ale hodlá pokračovat v sobotu ráno.

Katajama startoval v letech 1992 až 1997 v 95 závodech F1 především za tým Tyrell. Ve své nejlepší sezoně dosáhl dvakrát pátého a jednou šestého místa.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy