Kobajašiho talent zaujal - bude závodit za Sauber

Kobajaši, Kamuj | foto: Panasonic Toyota Racing

Kamuj Kobajaši byl dnes oficiálně potvrzen týmem Sauber na post závodního pilota pro sezónu 2010

Mladý Japonec prodělal úspěšný debut v posledních dvou závodech letošní sezóny v Toyotě poté, co se v Suzuce zranil Timo Glock.

Po výborném výkonu, kdy v Abú Zabí dokonce porazil mnohem zkušenějšího kolegu Jarna Trulliho a získal 3 body za šesté místo se už zdálo, že má v Toyotě své jisté a bude závodit i příští rok. Odchod automobilky z F1 mu pozici trochu ztížil, ale místo nakonec přeci jen našel - jeho výsledky přesvědčily Petera Saubera, jenž převzal závodní tým BMW, o svém talentu.

"Obzvlášť v Abú Zabí předvedl nejen to, že umí být rychlý a agresivní, ale také schopnost přizpůsobit se strategii," prohlásil Sauber. "Jsem přesvědčen, že má velký potenciál a bude moci naplno využít schopnosti našeho týmu."

Kobajaši samozřejmě září štěstím, že nebude muset příští rok prodávat suši v otcově restauraci: "Mám obrovskou radost z toho, že jsem si vysloužil místo v kokpitu díky posledním dvěma závodům v roce 2009. Pro tým Petera Saubera odvedu to nejlepší, co budu moci, a jsem hrdý na to, že ve Formuli 1 dále udržím japonskou vlajku."

Druhý jezdec zatím potvrzen nebyl - je ale docela možné, že se zde objeví opět Nick Heidfeld, který zřejmě neuspěje v záletech u Mercedesu GP, kde usilují o služby Michaela Schumachera.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy