Proč trénuje Hülkenberg v Kataru

Hülkenberg, Nico | foto: Williams F1 Team

Nový pilot Williamsu Nico Hülkenberg zahájil zimní přípravný program zaměřený na fyzickou kondici na Aspire Academy for Sports Excellence v Kataru.

Ve čtvrtek minulý týden se zúčastnil převáděcí akce na okruhu Losail, od té doby zústává v Dauhá na sportovní akademii s prvotřídním sportovním zázemím. Na návštěvu tam nyní zavítal i Frank Williams.

"Zařízení akademie v Aspiru je na vysoké úrovni. Teď když jsem to viděl na vlastní oči, chápu, proč přitahuje elitní atlety z celého světa; staví přitom i na teplém počasí zde v Dauhá. Formule 1 vyžaduje velmi specifickou fyzickou přípravu a náš tým pro zvyšování lidské výkonnosti v Aspire těží z podpory a odborných znalostí v tomto důležitém procesu," popisuje své dojmy Williams.

Po týdnu stráveném předsezonním natáčením na tamějším okruhu Losail, Nico Hülkenberg říká: "Katar může nabídnout spoustu věcí. Williams zde působí jak permanentně - v Katarském vědecko-technologickém parku (QSTP) jsme zřídili i naše technologické centrum (Williams Technology Centre). Sportovní zázemí v Losail a Aspire nám umožňují kombinovat naše filmové aktivity s ranou fází mého zimního tréninkového programu."

"Zúčastním se tréninkového programu zaměřeného na více disciplín, přičemž budu mít k dispozici dodatečné zdroje zahrnující sportovní léčivé přípravky a sportovní nauku, což zkvalitní můj pobyt zde. Nenapadá mě lepší způsob trávení zbývajícího času do zahájení sezóny v Bahrajnu," dodává mladý německý pilot.


Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy