Timo Glock si je Schumacherovým návratem do F1 jistý

virgin | foto: Manor Racing

Německý jezdec formule 1 Timo Glock je přesvědčen o návratu Michaela Schumachera do formule 1 a těší se, jak proti němu a stáji Mercedes bude v nadcházející sezoně bojovat. Glockovo vyjádření v úterý zveřejnila agentura Reuters.

"Okolo jeho návratu je plno spekulací, ale on se podle mě chce vrátit," tvrdí bývalý pilot týmu Toyota. "Myslím, že jezdit na motokárách a jednou za rok se zúčastnit Závodu šampionů už mu zkrátka nestačí. Stále v sobě má ten plamen, který hoří a bude skvělé, když se do formule vrátí. Osobně si myslím, že se k závodění vrátí," dodal jezdec nové stáje Virgin-Cosworth.

Glock začínal ve formuli v roce 2004, tehdy pod týmem Jordan. V témže roce Michael Schumacher vyhrál poslední ze svých sedmi titulů. O dva roky později se pak s rekordními jednadevadesáti výhrami Schumacher s F1 rozloučil. "Pro celou formuli a hlavně pro fanoušky by to byla bomba, kdyby se sedminásobný šampion po třech letech znovu vrátil do závodního procesu. Vrátil by se německý jezdec v německém autě, to by bylo úžasné pro každého," míní Glock.

Čtyřicetiletý Schumacher zakončil svou kariéru v italské stájí Ferrari, kde od roku 2006 pracoval jako poradce. Nyní je však blízko k uzavření závodního kontraktu s Mercedesem, který po letošní sezoně převzal mistrovskou stáj Brawn GP. A Ferrari mu v jeho rozhodnutí nebude bránit.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy