Trulli je z angažmá v Lotusu nadšený

GP Abú Zabí | foto: Panasonic Toyota Racing

Pětatřicetiletý italský pilot F1 Jarno Trulli je spokojený, že získal angažmá v novém týmu Lotus a těší se, že pomůže s jeho budováním.

"Jsem velmi rád, že budu jezdit právě za Lotus," řekl pětatřicetiletý Trulli, který přichází z Toyoty, kde působil pět let. "V listopadu jsem byl v těžké situaci, když můj bývalý tým opustil F1, byl jsem však přesvědčený o tom, že nové místo získám. Byl jsem v kontaktu s Mikem Gascoynem a mluvili jsme o možnosti jít do týmu Lotus. Velmi rychle se ukázalo,že to pro mě bude výborná příležitost," vysvětlil Ital, který se těší zejména na možnost pomáhat při budování týmu. "To je výjimečně motivující, pomáhat s výstavbou týmu od jeho samého začátku. Šéf stáje Tony Fernandes má velké ambice, stejně jako Mike a celý malajský národ. Úroveň zdejšího nadšení dokáže pilota řádně nakazit. Je to výzva a moc se na ni těším," dodal Trulli, který se s technickým ředitelem stáje Mikem Gascoynem zná ze společného působení u týmů Jordan, Renault a Toyota.

Jarno Trulli patří k nejzkušenějším pilotům, absolvoval už 216 závodů F1. Jeho kolegou bude osmadvacetiletý Fin Heikki Kovalainen z McLarenu. "Je skvělé mít vedle sebe pilota, jakým je Heikki. V F1 je už několik let, jeho zkušenosti Lotusu určitě pomohou, těším se na spolupráci," dodal Trulli.

Lotus, který je jednou z nových stájí v F1, představil oba své piloty v pondělí na tiskové konferenci v Malajsii, kde má tým finanční zázemí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy