Barrichello překvapen rozhodnutím Brawnu ohledně pilotů

Brawn/Mercedes měl podle mínění Rubense Barrichella bojovat o udržení letošní sestavy i pro příští sezonu. On a Jenson Button v uplynulé sezoně pro tým z Brackley získali osm vítězství.

Barrichello přestoupil do Williamsu, zatímco Button zamířil do McLarenu, aby se tak stal novým kolegou Lewise Hamiltona. U Brawnu/Mercedesu potvrdili zatím jen Nica Rosberga, druhý kokpit se všeobecně předpokládá, že obsadí Nick Heidfeld. Ani jezdec z těchto jezdců ještě nedokázal vyhrát závod F1.

„Upřímně, kdybych byl majitelem týmy, tak bych se snažil udržet si oba jezdce už kvůli práci, kterou za sezonu odvedli,“ řekl Barrichello.

Rubens při GP Evropy 2001



Rubens také popírá, že by musel tehdy ještě Brawn opustit a přesunout se do Williamsu, posledního týmu jeho velkého rádce, Ayrtona Senny, protože by o něj u Brawnu nebyl zájem. „Moje rozhodnutí bylo učiněno velmi brzy. Byl to můj klukovský sen, závodit pro Williams, proto jsem jim rychle podepsal,“ říká Barrichello a dodává, že pozdější odchod Buttona byl velkým překvapením.

Není tedy trošku divné, že by oba odešli dobrovolně a teď se nad tím Barrichello tak pozastavoval? Své názory můžete psát do diskuze pod článkem.

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy