Sauber by spolupracoval s Ferrari, ale dostane místo? Dozvíme se možná už zítra!

Sauber, Peter | foto: Sauber Motorsport AG

Převzetí Sauberu společností Qadbak padlo, a tak je zpět ve hře zakladatel Sauberu, Peter Sauber. Opětovné převzetí týmu od BMW, které stáj získalo na konci roku 2005, bude ale platit jen tehdy, pokud Švýcar dostane místo 13. týmu na startu. Sauber čeká oficiální oznámení v nadcházejícím týdnu.

„Očekáváme oznámení v nadcházejícím týdnu,“ prohlásil Sauber pro švýcarské noviny. Také dodal, že by okamžitě došlo k podpisu nové Concordské smlouvy. Vývoj nového vozu podle něj běží dobře, zároveň také Švýcar potvrdil, že by případně technicky spolupracoval s Ferrari. To znamená, že by italská stáj dodávala týmu z Hinwillu motory i převodovky.

Poslední vůz Sauber vyjel v roce 2005 a nesl označení C24. Piloty byli Felipe Massa a Jacques Villeneuve. Nový vůz by nesl označení C29. Podle švýcarských zdrojů by měla FIA v pondělí oznámit přijetí Teamu Sauber F1 na startovní rošť roku 2010. Startovní čísla by ovšem stáj obdržela jako nový tým, tedy 26 a 27.

Staronovým sponzorem týmu by mohla být malajská společnost Petronas. Mezi uchazeče o místo se řadí Jarno Trulli, Nick Heidfeld, Heikki Kovalainen, Kamui Kobayashi,Christian Klien nebo Pedro de la Rosa. Určitě nezajímavý není jezdec GP2, Vitaly Petrov, který by mohl zajistit 10 až 15 milionů dolarů.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy