Sutil a Liuzzi potvrzeni v týmu Force India pro rok 2010

Force India | foto: Sahara Force India

Tým F1 Force India v pátek potvrdil, že jeho piloty budou i v roce 2010 Němec Adrian Sutil a Vitantonio Liuzzi z Itálie.

Sutil bude ve stáji Force India působit už čtvrtou sezonu, zatímco Liuzzi získal stálé angažmá poprvé od roku 2007. V poslední sezoně povýšil na místo závodního pilota až od zářijové Velké ceny Itálie, před kterou indický tým uvolnil pro zbytek sezony jeho krajana Giancarla Fisichellu, aby mohl závodit za Ferrari a nahradit v něm zraněného Felipeho Massu.

"Jsme rádi, že jsme si podrželi služby Adriana i Tonia pro další sezonu," řekl šéf stáje Vidžaj Mallya. "Vždycky jsme sázeli na kontinuitu a důslednost a jsme rádi, že poprvé po několika letech jdeme do nové sezony nejen se stejnými piloty, ale také se stejným motorem a vedením," dodal Mallya.


"V tomhle týmu se cítím dobře, jsou jako moje rodina. Když je vám někde dobře, můžete se stoprocentně soustředit na výkon na trati. Příští sezonu bych rád stabilně dojížděl pro body, možná někdy až na pódium," zadoufal šestadvacetiletý Sutil.

Liuzzi, který byl v minulých dvou sezonách testovacím jezdcem týmu, je potěšený, že získal místo závodního pilota. "Vždycky bylo mým cílem vrátit se k závodění. Konečně se mi to podařilo. Posledních pět závodů sezony 2009, v nichž jsem se dostal za volant, považuji za zahřívací kolo. Příští rok jsem připravený závodit naplno," řekl osmadvacetiletý Ital.

Jméno třetího, rezervního pilota tým dosud neoznámil.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy