Campos úspěšně prošel testy FIA

GP Španělska (Barcelona) | foto: Lucky Strike B.A.R Honda

Kokpit prvního z nově příchozích týmů, Camposu, úspěšně zvládl testy FIA v Itálii, a tak nic nebrání jeho homologaci. Zástupci FIA testy provedly v italské Parmě, sídle společnosti na výrobu závodních vozů, Dallara.

Před vstupem Campos Meta teamu do sezony 2010 musí jeho vůz projít nezbytnými bezpečnostními testy FIA. Ty se odehrály v továrně Dallary: „Homologace kokpitu je kritický moment. Dá se říct, že kokpit určuje kvalitu stroje,“ říká technický šéf Camposu, Toni Cuquerella.

„Skutečnost, že se nám podařilo homologovat náš kokpit, nám dává určité privilegium. Teď už se můžeme pouze koncentrovat na vylepšování auta. Dallara odvedla skvělou práci, vše stihli na čas a test se nám podařilo udělat na první pokus. Ještě nás sice čekají nějaké další testy, ale tento už je naštěstí za námi,“ pokračuje Toni Cuquerella.

Tým, který bude na startovním roštu 2010 jako nováček společně s Manorem, Lotusem a USF1, zatím potvrdil pouze jednoho jezdce: Bruno Sennu. „Zatím je ale stále před námi dlouhá cesta, která skončí až prvním závodem roku v Bahrajnu,“ podotýká Adrián Campos.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy