Brawn a Fry jsou Buttonem zklamaní

Brawn - Fry | foto: Honda Racing F1

Šéfové Brawnu GP/Mercedesu GP, Ross Brawn a Nick Fry, připouští, že jsou odchodem své hlavní hvězdy, Jensona Buttona, zklamaní. Mistr světa ve středu oficiálně potvrdil, že přestupuje do McLarenu.

„Jsem velmi zklamaný tím, jak skončila celá situace ohledně Jensona a jeho budoucnosti,“ připouští Ross. Jednání ohledně nové smlouvy pro Jensona se vedly již od konce sezony, nakonec se Brit domluvil u McLarenu.

Nick Fry se přidává k Brawnovi: „Nabídli jsme mu loajalitu a doufali jsme, možná trošku naivně, že se nám vrátí. Doufali jsme, že jsme Jensonovi učinili dobrou nabídku, která podle mých informací převyšovala nabídku McLarenu. Nevím, buďto mu někdo špatně poradil, nebo prostě jen nemohl odolat pompéznímu zázemí McLarenu, které si byl osobně prohlédnout.“

Šušká se, že se situace zhoršila po převzetí Brawnu GP Mercedesem. V té době údajně začaly vznikat tlaky na odchod Buttona od týmu. „Učinili jsme mu čestnou nabídku, už to bylo jen na něm. Přejme mu jen to nejlepší,“ řekl pro německé novináře Norbert Haug.

Ross Brawn byl údajně ochoten akceptovat požadavky Buttona. Dokonce mu byl připraven nabídnout plat ve výši až 8 milionů liber plus příplatky za umístění. Buttonova veřejně publikovaná návštěva u McLarenu však Rosse prý rozzlobila natolik, že svou nabídku stáhl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy