Symonds se připojil k Briatoreho odvolání

Briatore - Symonds | foto: Lotus F1 Team

Flavio Briatore se odvolává proti doživotnímu zákazu činnosti v motorsportu. Za zničenou pověst chce milion liber. Připojil se k němu i potrestaný Pat Symonds.

Bývalý šéfinženýr stáje Renault byl potrestán pětiletým zákazem činnosti za účast v aféře Crashgate. V roce 2008 tým záměrně zmanipuloval Velkou cenu Singapuru, když přiměl Nelsona Piqueta mladšího, aby úmyslně boural a vyvolal tak vyjetí zpomalovacího vozu. Šéf týmu Briatore byl potrestán tvrději – doživotním zákazem činnosti v motorsportu.

Ital však nepřestává prohlašovat, že je nevinen. Vyžaduje milion liber za zničenou pověst. Odvolací slyšení u pařížského soudu vyšší instance se koná 24.listopadu.

Podle britského listu Guardian se Symonds k Briatoremu připojil s tvrzením, že FIA k disciplinárnímu řízení přistupovala „nedůstojně“.

„Rozhodnutí začít s vyšetřováním a postoupení případu Světové radě vzešla obě od stejného člověka, Maxe Mosleyho, prezidenta FIA,“ stojí v Briatoreho prohlášení.


Max Mosley

Spekulace o tom, že Crashgate sloužila jako zástěrka pro vyřizování osobních účtů mezi Mosleym a Briatorem se ozývají takřka od počátku. Nyní se potrestaný Ital bude snažit dokázat, že Mosleyho iniciativa v případu nevycházela z čiré obhajoby spravedlnosti.

V Briatoreho prohlášení také stojí, že bývalý prezident Mosley : „se zmocnil role člověka podávajícího stížnost, vyšetřovatele, žalobce i soudce“ a vytvořil spojitost mezi událostí a Briatoreho rolí v rozštěpení FOTA.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy