Domenicali: Budeme mezi nejlepšími, Brawn a Red Bull také

Domenicali, Stefano | foto: Scuderia Ferrari

Šéf závodního týmu Ferrari Stefano Domenicali tvrdí, že příští rok budou opět na špici BrawnGP s Red Bullem - ovšem s drobným rozdílem: do bojů o titul výrazněji zasáhne i stáj z Maranella.

Letos jsme byli svědky neobvyklého výkyvu obou velikánů zároveň - Ferrari i McLarenu. A byť se během sezóny zlepšovali, zbyl na ně pouze boj o třetí příčku v Poháru konstruktérů, jenž se stal nakonec kořistí McLarenu - o pouhý bod. O titul si to rozdali Brawn s Red Bullem.

Ani pro příští rok je však Domenicali neodepisuje - věří, že si obě stáje přenesou formu i do sezóny 2010: "Chovám k nim velkou úctu. Brawn měl zpočátku tak obrovskou výhodu, že se mohli velmi brzy začít věnovat vývoji nového vozu. Znám Rosse velmi dobře, určitě to také udělali. A Red Bull - myslím, že vytvořili skvělý, opravdu skvělý balík, takže příští rok budou opět na špici."

Přesto věří, že Ferrari s nimi bude moci bojovat. V minulosti Scuderia už několikrát dokázala, že se dokáže po zklamání zvednout: "V roce 2005 jsme neskutečně trápili, podobně jako letos. Osamoceně jsme odjeli závod v Indianapoli a sezóna pro nás byla vůbec velmi obtížná (Ferrari skončilo na třetím místě se ztrátou 91 bodů na vítězný Renault - pozn. red.)," vzpomíná Domenicali. "Máme krátkou paměť, ale taková období jsme prožívali a víme, jak se z nich dostat díky duchu uvnitř Ferrari a našim zdrojům."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy