FOTA je zarmoucena odchodem Toyoty

FOTA | foto: FOTA

Asociace týmů Formule 1 (FOTA) vyjádřila zármutek z nečekaného rozhodnutí Toyoty odejít s okamžitou platností z Formule 1.

"Velmi doufáme, že se Toyota vrátí k světově technologicky nejvyspělejšímu závodnímu soutěžení v ne příliš vzdálené budoucnosti, mezitím musím sportovní management věnovat co největší úsilí tomu, aby byla sezóna 2010 úspěšná, jak si všichni přejeme," píše se v oficiálním vyjádření FOTA.

"Toto úsilí by mělo zajistit, že startovní pole příští sezóny zůstane plné. Neměli bychom zapomínat, že přišlo více týmů než v kterémkoliv jiné sezóně od roku 1995 a že náš sport zůstává zaměřen na technologické inovace a soutěživé závodění."


"Odchod důležitého výrobce automobilů nemůže být podceňován a je třeba se zabývat jeho důvody. Všechny týmy FOTA upřímně přejí úspěch všem v Toyotě - personálu, pilotům a sponzorům - a děkují jim za pozitivní přínos, jímž byli pro Formuli 1 v posledních letech. FOTA by také ráda vyjádřila poděkování Johnu Howettovi za jeho velké nadšení a jeho zásadní přínos v roli viceprezidenta FOTA při vyjednávání nové Concordské smlouvy, čímž byla zajištěna dlouhodobá stabilita pravidel v F1 a konstruktivnější prostředí s lepší spolupráci se všemi akcionáři."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy