Vettel s Schumacherem vítězí v Poháru národů

Schumacher, Michael | foto: Scuderia Ferrari

Německý pár Sebastian Vettel a Michael Schumacher již potřetí v řadě triumfovali v Poháru národů, součásti Závodu šampiónů, v čínském Pekingu.

Němci ve finále porazili britskou dvojici skládající se z Jensona Buttona a Andyho Priaulxe na olympijském stadiónu Ptačí hnízdo. Vítězové budou usilovat o další úspěchy v  soubojích jednotlivců v rámci Závodu šampiónů dnes večer.

V prvním finálovém kole porazil bývalý šampión Formule 1 Schumacher novopečeného mistra Buttona, Vettel však svou jízdu s Priaulxem prohrál. Schumacher však Německo zachránil ve třetí, finálové části.

"Svedli jsme spolu krásný souboj. Vrátil jsem se zpět k účasti na tomto závodu, abych využit to, co zbylo ze svého talentu," prohlásil Schumacher. "Na této trati stačí sledovat, kde je druhý soutěžící, abyste věděli, jak moc je na to třeba tlačit. Závod je samozřejmě tím hlavním, ale užíváme si i ostatních věcí kolem tohoto podniku a uvolněné atmosféry."


"Vyhrát třikrát v řadě je něco, co se ještě nikomu předtím nepovedlo, takže máme opravdu nač být hrdí," prohlásil pilot Red Bullu Vettel, jenž před 2 dny vyhrál poslední letošní podnik Formule 1 v Abú Zabí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy