Nováček Kobajaši zazářil, Trulli nezklamal

Kobajaši, Kamuj | foto: Panasonic Toyota Racing

TOYOTA - REVIEW; Toyota v posledním závodě bodovala oběma vozy. Zvláštní pochvalu se zaslouží nováček Kobayashi, který předvedl fantastický výkon a nepřímo si tím řekl o místo závodního pilota pro rok 2010. Trulli si stěžoval na problémy s pneumatikami.

Kamui Kobajaši, 6.
Byl to pro mě opravdu dobrý závod. Na startu jsem předjel Raikkonena a to pro mě bylo ve finále velice důležité, protože by bylo těžké dokončit mezi nejlepšími šesti, kdybych za ním v první části závodu uvízl. Byl jsem si jist, že se můžu poprat o body a mým cílem bylo jet dostatečně rychle. Tým odvedl skvělou práci při zastávkách v boxech, jel jsem na dobré strategii a díky tomu jsem mohl získat body. Nečekal jsem, že si zazávodím v F1 už tuto sezónu a děkuji Toyotě za tuto příležitost. Mým cílem bylo dokončit na bodech, ale jsem trochu překvapený, že jsem se dostal až mezi nejlepších šest. Je to fantastický výsledek a jsem velmi šťastný.

Jarno Trulli, 7.
Nebyl to pro mě snadný závod. Měl jsem dobrý start a bojoval s jezdci BMW v prvních kolech, takže jsem si to užil, ale měl jsem nějaké problémy s přilnavostí. Během stintu mi odešly zadní pneumatiky a musel jsem začít brzdit dříve. Tlačil jsem na to a podařilo se mi zvládnou několik dobrých kol a mohl jsem bojovat v první šestce. Na konec jsem sedmý, což není špatné a pro tým je to také docela dobré. Zřejmě jel Kamui opravdu dobře a jsem za něj velmi rád: zasloužil si to.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy