Jenson Button ani poslední závod nevypustí

Mistr světa Jenson Button se těší na víkendovou Velkou cenu Abú Zabí, závěrečný závod sezony F1 nehodlá vypustit, ačkoli vítězství v letošním šampionátu už mu nikdo nevezme.

Jezdec stáje Brawn GP si titul zajistil před dvěma týdny při Velké ceně Brazílie, kde dojel na pátém místě, ale jeho pronásledovatelům Rubensi Barrichellovi a Sebastianu Vettelovi se nepodařilo získat dostatečný počet bodů, který by jim zachoval naději rozhodnout souboj o titul až v posledním závodě sezony.

Button v žádném případě nehodlá závěr sezony vypustit, rád by zakončil sezonu stylově, dobrým výsledkem. „Je to fantastický pocit, jít do posledního závodu jako mistr světa a s týmem, který je už jistým vítězem Poháru konstruktérů,“ řekl devětadvacetiletý Button. „Teď můžu závodit uvolněně a užít si to, ale současně bych rád zakončil sezonu výborným výsledkem,“ dodal Brit, který soudí, že vzrušujícímu závěru sezony pomůže i závod na novém okruhu Yas Marina v Abú Zabí.

„Je to vždycky zábava zkoušet nový okruh, zejména když vypadá tak unikátně jako Yas Marina s nezvyklou boxovou uličkou a časem závodu, který začne ve dne a skončí za tmy,“ vysvětlil Button, že se na neobvyklý scénář závodu těší. „Jsem si jistý, že v Abú Zabí zažijeme vzrušující víkend a že to bude velké finále mistrovství světa,“ dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy