Button letos cestoval na vlastní náklady

Novopečený mistr světa Jenson Button říká, že si letošní přesuny mezi závody platil ze svého. Bral to prý jako daň za možnost řídit své skvělé závodní auto.

Devětadvacetiletý Brit vyhrál titul pro stáj Brawn GP, která vznikla na základech týmu Honda. Japonská automobilka oznámila odchod z vrcholové soutěže loni v prosinci. Button si tehdy dobrovolně zkrátil plat o pět milionů liber. Při své návštěvě v továrně Brawnu, kterou absolvoval po návratu z Brazílie, se nechal slyšet, že si létání mezi destinacemi jednotlivých závodů letos platil sám.

„Zaplatil jsem si většinu z mých letošních cest v této sezóně. Cestoval jsem s mnoha menšími leteckými společnostmi, ale nebylo to nic hrozného. Všichni se musíme v těžkých časech určitých věcí vzdát. Abych byl upřímný, za možnost řídit tak skvělé auto, jaké mám, byste se vzdali všeho,“ řekl Button.

Čerstvý mistr světa oslavil nabytý titul netradičně. Jeho kolega Rubens Barrichello mu na návrat do vlasti nabídl své soukromé letadlo.

„Nejsem tak materialistický, ale bylo to od Rubense hezké, že mi půjčil své letadlo. Mohl jsem tak strávit víc času s týmem,“ řekl Brit.

Button zatím nemá podepsanou smlouvu na příští rok. Spekuluje se, že by se měl stát novým partnerem Lewise Hamiltona v McLarenu. On sám to odmítá.

„Nejdůležitější věc mé kariéry je být v autě, které je konkurenceschopné. Letos jsem poprvé v takové pozici. Nepokukuji po týmu, který mi nabídne víc peněz. Chci jít a znovu vítězit. Chci zůstat v Brawnu, jen jsme v sezóně neměli čas to probrat. Teď se posadíme a promluvíme si,“ prohlásil Button.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy