Lucas Di Grassi je blízko konktraktu s novým týmem Manor

di Grassi, Lucas | foto: Lotus F1 Team

Testovací pilot Renaultu Lucas di Grassi je blízko ke kontraktu s novým týmem F1 Manor, raději by ale zůstal u francouzské stáje.

"Vypadá to poměrně dobře. Raději bych zůstal věrný Renaultu, protože tenhle tým mi hodně pomohl. Myslím, že jsem u nich byl úspěšný, a pořád mají jedno místo volné," naznačil Brazilec, že by si troufal doplnit v jezdecké dvojici Renaultu Poláka Roberta Kubicu.

"O mě se zajímají některé nové týmy, ale momentálně je těžké se rozhodnout," přiznal Di Grassi s tím, že nejzajímavěji se mu jeví nabídka od britského Manoru. "Vypadá z nových týmů nejlépe, pokud jde o techniky a inženýry, marketing, finanční zajištění. U mě stojí hodně vysoko," prohlásil Di Grassi, který si je na sedmdesát procent jistý, že příští rok dostane místo závodního jezdce v F1. "Záleží na několika následujících týdnech, jak se to vyvine, ale řekl bych, že sedmdesátiprocentní šanci mám."

Stáj Renault dosud potvrdila jen příchod Roberta Kubici. Soudí se, že do druhého kokpitu bude chtít posadit někoho zkušeného, mluví se o Němci Timo Glockovi, jemuž končí smlouva u Toyoty. Současný pilot Romain Grosjean zřejmě kontrakt pro příští sezonu nedostane.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy