Ve Force India čekali po kvalifikaci mnohem víc

Force India | foto: Sahara Force India

FORCE INDIA - REVIEW; Sobota vyšla týmu skvěle, pak ale přišla výmena převodovky u Liuzziho a Adrian Sutil nedokončil kvůli kolizi ani první kolo. Zrychlení vozu není týmu nic platné, bodové odměny se tentokrát nedočkali.

Adrian Sutil, DNF.
Start byl v pořádku, ztratil jsem ale jednu pozici, Kimi mě předjel vnějškem. V další zatáčce to bylo v pohodě, pak ale Kimi najel do Webbera a urazil si přední křídlo. Na výjezdu ze zatáčky jsem jel za ním, když jsem najednou ucítil náraz do zadní části, ztratil jsem kontrolu nad vozem. Trulli byl na vnějšku a snažil se mě předjet. Byl to skutečně stupidní manévr, neměl kam jet a já ho nemohl vůbec vidět. Pak jsem nemohl nic dělat, vyjel jsem na trávu a měl po závodě. Jarno byl rozzuřený a řekl, že jsem udělal chybu, já jsem mu pouze řekl, co se stalo mě. Teď je ale po všem, musí se s tím smířit.

Vitantonio Liuzzi, 12.

Byl to dlouhý závod, start z posledního místa není lehký. Během výjezdu safety-car jsme se rozhodli vyměnit měkké pneumatiky, protože jsme se domnívali, že delší stint nevydrží. Na tvrdých jsem jel dobrým tempem, ale ve druhém stintu jsem se trápil s velkou nedotáčivostí a nemohl předjet Giancarla. Na konci se pak přidaly i problémy s brzdami, alespoň jsem tenhle těžký závod dokončil, což je důležité. Doufali jsme v déšť, zdálo se, že na mokré trati jsme mnohem konkurenceschopnější, nedá se ale nic dělat - pouze se těšit na závod v Abu Dhabí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy