Vettel: Pod tlakem jsou kluci z Brawnu

Vettel, Sebastian | foto: Red Bull Racing

Německý pilot stáje Red Bull Sebastian Vettel je jedním z trojice pilotů, kteří mají dva závody před koncem seriálu šanci získat titul mistra světa F1, tvrdí však, že pod tlakem není on, ale oba jezdci týmu Brawn GP Jenson Button a Rubens Barrichello.

Dvaadvacetiletý Vettel ztrácí šestnáct bodů na lídra šampionátu Buttona z Velké Británie a jen dva na Brazilce Barrichella a dobře ví, že jedině vítězství v nadcházející Velké ceně Brazílie mu pomůže zůstat ve hře o titul.

Němec, který před dvěma týdny jasně dominoval Velké ceně Japonska, přijel do Sao Paula jako jeden z horkých favoritů. "Jediná věc, kterou můžu udělat, je vyhrát. Ale pod tlakem jsou ti dva přede mnou," prohlásil Vettel na předzávodní tiskové konferenci. "Není třeba být génius, aby člověk pochopil, že já musím vyhrávat a Jenson a Rubens musejí kazit," dodal pilot Red Bullu, který potřebuje nedělní závod vyhrát, přičemž Button nesmí dojet lépe než šestý, aby si Němec uchoval naději na titul.

Vettel je ale optimistou, protože okruh Interlagos by měl svědčit jeho vozu, současně ale připouští, že monoposty vybavené systémem KERS, tedy McLaren a Ferrari, budou mít v Brazílii výhodu. Na druhou stranu se může spolehnout na pomoc stájového kolegy Marka Webbera. "Je to dobrá situace. Škoda, že Mark už není v boji o titul, ale náš tým je velmi silný. Pokud se naskytne vhodná situace, Mark by byl poslední, kdo by mi nechtěl pomoci," věří Vettel, který by si přál, aby v pátek pršelo a moc se nejezdilo. Potřebuje totiž šetřit motor, protože v závodech už použil všech osm povolených agregátů. Kdyby musel v závodě nasadit další, stálo by ho to deset míst na startovním roštu.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy