Klien jedná se třemi týmy

Klien, Christian | foto: GEPA pictures GmbH

Christian Klien připustil, že je v kontaktu se třemi týmy ohledně místa závodního pilota v příštím roce. V současné době záložní jezdec BMW jel naposledy závod F1 v roce 2006. Rakušan ale doufá, že s novými týmy by mohl sehnat místo závodního pilota.

Christian si odbyl svůj debut v F1 s dnes již neexistující stájí Jaguar. Místo mu tehdy zajistil jeho dlouholetý sponzor, Red Bull. Vydržel zde téměř celou sezonu, na poslední tři Grand Prix ho nahradil Robert Doornbos. Klien po roce získávání zkušeností v Jaguáru převlékl overal a stal se po bodu zkušeného a rychlého Davida Coultharda druhým jezdcem Red Bullu. O místo přišel až po sezoně 2006, kdy jej nahradil Mark Webber.

Při vzniku Red Bull Racingu s Coulthardem a Liuzzim



“Zatím jediné, co mohu prozradit, je to, že mě kontaktovaly tři týmy. Neustále s těmito třemi týmy jednáme, ale zatím je stále moc brzy na to, abychom mohli mluvit o nějaké smlouvě. Chtěl bych získat dlouhodobější kontrakt. Budoucí perspektiva je pro mne daleko důležitější než rychle uzavřený kontrakt, který po roce skončí. Je mi teprve 26 a jsem si jistý, že mě v F1 ještě několik let čeká,“ říká sebejistě Rakušan.

V BMW se moc nesvezl

 

Christian říká, že jedná pouze s týmy, které mají seriózní zájem, dobře však ví, že se nemá říkat „hop, dokud nepřeskočíš“. „Čas, kdy by došlo k oznámení případné spolupráce, není až tak důležitý. Sezona bude ještě trvat další dva týdny a spousta týmu navíc bude připravena testovat nové stroje až před koncem roku.“

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy