Hamilton si Velkou cenu Brazílie poprvé pořádně užije

gp japonska | foto: McLaren

Úřadující mistr světa Lewis Hamilton, který však už nemá naději na obhajobu titulu, si chce nadcházející Velkou cenu Brazílie poprvé v kariéře užít.

V obou předcházejících sezonách Hamilton až do závěrečného závodu v Brazílii bojoval o titul. V roce 2007 ho o bod prohrál s Kimim Räikkönenem, v infarktovém závěru loňské sezony naopak o jediný bod předčil domácího Felipeho Massu, který závod vyhrál a v cíli se dokonce chvíli radoval, ale jen do okamžiku, kdy Hamilton pár zatáček před cílem předjel vůz Toyota Němce Tima Glocka, získal kýžený bodový zisk za páté místo a ve věku 23 let a 301 dne se stal nejmladším mistrem světa v historii.

Nyní je Hamilton poprvé v kariéře v pozici jezdce, který již do boje o titul zasáhnout nemůže, ačkoli v posledních šesti závodech získal víc bodů než kterýkoli jiný pilot. Zato si ale může poprvé bez stresu vychutnat atmosféru Interlagosu, který je piloty považován za jeden z nejrespektovanějších okruhů.

"Na letošní Velkou cenu Brazílie se opravdu těším," řekl Hamilton. "Bude to poprvé, kdy nebudu bojovat o titul. Užiju si trochu Sao Paulo i okruh v Interlagosu, který je jednou z nejlepších závodních tratí na světě. Nejlepší jsou tam ty davy diváků, které dělají skutečně fantastickou atmosféru. Fanoušci mají tolik energie, je v nich tolik života! Je to jedna velká párty, všichni jsou šťastní," nadchlo Hamiltona.

Také šéf týmu McLaren Martin Whitmarsh očekává, že víkend v Brazílii bude tentokrát uvolněnější oproti tomu, co britská stáj zažila v posledních dvou letech. "Nikdo z našeho týmu nikdy nezapomeme dramatická závěrečná kola Velké ceny Brazílie 2008. To jsou zážitky navždycky," řekl Whitmarsh. "Letos jsme přijeli do Sao Paula s jediným cílem, dosáhnout co nejlepšího výsledku. Všichni se na to těšíme," dodal.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy