Monopost USF1 bude hotov v lednu

USF1 | foto: www.usf1.com

Další nováček příštího ročníku Formule 1 - americká stáj USF1 - očekává, že svůj vůz budou mít do ledna hotov.

Podle jednoho z majitelů stáje Kena Andersona pokračují konstrukční práce dle plánu a do březnového startu nové sezóny v Bahrajnu příští rok bude vše připraveno.

"Naše centrála už je kompletní a plně funkční, závodní vůz 2010 je již připravován. Postupujeme podle plánu - počátkem listopadu bychom chtěli začít s prvovýrobou a dokončen by měl být před testy v lednu 2010," uvádí Anderson.

Tým měl zatím napilno se sháněním zkušených lidí. Určitou část personálu USF1 pochází z jiných týmů F1. "Budování týmu a prvotřídní továrny stále pokračuje, ale jsme oproti plánu o něco napřed a již se moc těšíme na závodění příští rok."


Američané jej pilotovat zřejmě nebudou

Na jezdecké složení je stále ještě brzy, ale plány na získání amerických pilotů zřejmě vezmou za své. Peter Windsor prohlásil: "Chtěli bychom dát šanci aspoň jednomu Američanovi, ale málokdo z nich má superlicenci."

Na americké půdě věru není moc z čeho vybírat. Danica Patrick zájem nemá, spekuluje se o Jonathanu Summertonovi, jenž úspěšně bojuje v A1GP a během víkendu by mohl získat titul ve Formuli Atlantic na okruhu Laguna Seca. V hledáčku je i mistr Indy Lights série John R. Hildebrand.

"Pokud se nám nepodaří získat Američana, tak budeme určitě podporovat program pro mladé americké piloty. Budeme se jim snažit pomoci dostats se do Formule BMW v Evropě, Formule Ford 2000 u nás v USA nebo do GP2 - ta je sice drahá, ale věřím, že se nám podaři sehnat dost peněz a naplnit náš záměr," pokračuje Windsor.

"Potřebujeme aspoň jednoho zkušeného pilota. V naší první sezóně potřebujeme někoho, kdo by dokázal pomoci s vývojem vozu. K dispozici je nyní dostatek kvalitních pilotů - například talentovaní Anthony Davidson, Jamie Green či Gary Paffett, jenž nikdy nedostal šanci, což je mrzuté."



Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy