Zastávky v boxech - Webber u mechaniků jako doma

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

V pravidelném ohlédnutí za nedělním závodem se podíváme na jednotlivé zastávky v boxech. Kdo se u mechaniků zdržel nejméně a kdo naopak nejdéle? Kdo jel na kolik zastávek?

Nejkratší čas v boxech strávil domácí Kazuki Nakajima na Williamsu, jeho zastávka včetně průjezdu pitlane zabrala jako jedinému jezdci méně 27 vteřin.

Poměrně krátkou dobu v boxech strávili i Fernando Alonso a Romain Grosjean, a to díky tomu, že tam zajeli během závodu pouze jednou.

Z pilotů jedoucích dvouzastávkovou strategii byl nejrychlejší Tonio Liuzzi, kde se mechanici Toro Rosso vyznamenali obzvlášť při jeho druhé zastávce, která byla včera absolutně nejkratší.

Celkem dlouhá byla první zastávka vítěze závodu Sebastiana Vettela, při níž měli mechanici problém se sundáním levého předního kola. Z podobného důvodu se při druhém pit-stopu zdržel Heikki Kovalainen, což ho stálo 2 vteřiny navíc.

Díky tomu se před něj dostal na chvíli Fisichella - na výjezdu z boxů však Fin dříve vypnul omezovač rychlosti a navíc si pomohl KERSem, takže v první zatáčce byl již na úrovni Fisichelly, který jej tak rychle vedle sebe nečekal - došlo ke kontaktu, naštěstí bez větších následků.

Smolařem včerejšího dne byl Mark Webber na Red Bullu, jenž havaroval v sobotním tréninku a vůz poškodil natolik, že ho mechanici nestihli opravit a musel startovat z boxů. Nicméně  ne vše bylo ideální, zlobila ho opěrka hlavy, kterou se nepodařilo napoprvé opravit a tak se hned v dalším kole zde objevil znovu. Technické problémy se ho držely a ve druhém kole byl u mechaniků znova, v závodě celkem pětkrát a v garáži tak strávil téměř tři minuty.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy