Button: Posun zpátky respektuji, titul nečekám

Jenson Button neočekává zisk titulu již po závodě v Suzuce. Chaos v kvalifikaci a pak následné penalizace odsunuli Brita až na deváté místo. Jeho kolega a největší rival, Brazilec Barrichello odstartuje ze šestého místa.

Oba jezdci Brawn GP byli potrestáni stewardy za nerespektování žlutých vlajek, které byly vyvěšené taky po nehodě Sebastiana Buemiho. Po upraveném pořadí po penalizacích přišla ale další korekce, dle které bude Button zítra startovat z deváté pozice. Vedoucí jezdec mistrovství nepovažuje zisk titulu již zítra za pravděpodobný.

"Možná se tak stane již zítra, ale takhle se na to nedívám. Očekávám jenom další závod. Pokud bych byl schopen stát se mistrem světa již zítra, ostatní jezdci by museli závod totálně pokazit - to neočekávám. Do zítřejšího závodu jedu s cílem dojet na co nejvyšší pozici."


Button se domnívá, že v inkriminovaném momentě se zachoval správně, když nohu z plynu nezvedl: "Udělal jsem úhybný manévr, žluté vlajky jsem uviděl těsně po nehodě, zajel jsem na stranu. Myslel jsem, že je nebezpečné ubrat plyn, protože někdo mohl jet za mnou. Taky není vhodné ve vysokých rychlostech jezdit po okruhu z jedné strany na druhou. Když jsem pak minul to přední křídlo, na konci rovinky jsem viděl zelené vlajky, věděl jsem, že nebezpečí nehrozí a nohu jsem nechal na plynu."

"Pravidla říkají, že musíte dostatečně zpomalit a zvednout nohu z plynu, což jsem neudělal a proto jsem byl potrestán. Rozhodnutí respektuji."

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 1 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy