Toyota a ZF Sachs - nové technologické parnterství

Trulli, Jarno | foto: Panasonic Toyota Racing

Toyota Motosport GmbH dnes oznámila uzavření smlouvy s ZF Sachs, který se tak stane v sezoně oficiálním dodavatelem Panasonic Toyota Racing Formula 1 týmu.

A kdože to ten Sachs vlastně je? Jedna se o specialistu na tlumiče a spojky. Nová smlouva, k níž se zavázal na rok 2010 a další léta, byla oznámena na Nürburgringu, v dějišti Velké ceny Německa.

Logo ZF Sachs jakožto logo oficiálního dodavatele bude zobrazováno na patřičných místech monopostu, kombinéz a garážích závodního týmu. Bude těžit také z rozsáhlého partnerského aktivačního programu Toyoty.

Šéf závodního týmu Toyoty Tadaši Jamašima na adresu nové dohody uvedl: "Spojky firmy ZF Sachs Race Engineering jsou nedílnou součástí našeho monopostu TF109, takže již se ZF Sachs - jejich odhodláním, kvalitou a výkonností - máme zkušenosti, sdílíme tytéž hodnoty. Je  samozřejmě potěšující získat dalšího nového partnera pro rok 2010. I když jsme uprostřed rozjeté sezony, vývoj a plánování pro příští sezonu již začalo. Jsem přesvědčen o tom, že díky tvrdé práce týmu a pokračující podpory našich partnerů, budeme silnější než kdykoliv dříve."

Potěšení je ale i na druhé straně. Dr. Peter Ottenbruch, ředitel ZF Sachs totiž prohlásil: "Partnerství s Toyotou posiluje naše odhodlání a zapojení do Formule 1. Jedná se o nejvyspělejší formu motosportu na světě, což pro naše produkty ideální platforma. Toyota Motosport jakožto zavedený a ambiciózní tým je pro ZF Sachs ideálním partnerem k rozšíření svého zapojení a aktivit ve Formuli 1, takže se těším na dlouhý a plodný vztah."

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy