S KERSem je konec!

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Alespoň pro příští rok. V neděli se v Singapuru ještě jednou sešly týmy, aby prodiskutovali možnost jeho nasazení v příští sezoně, což jim nové technické předpisy FIA stále umožňují.

Definitivně se však společně dohodly na tom, že KERS nebudou v roce používat, ovšem nevyloučili, že by o něm v budoucnu nebudou znovu diskutovat. Je možné, že se (minimálně po roce) ve Formuli 1 technologie rekuperace kinetické energie znovu objeví, protože je přínosná pro automobilky - nejen z pohledu technologické inovace, ale také jako dobrá reklama.

Týmy sdružené v alianci FOTA již dříve daly najevo, že jsou proti nasazení KERSu - Williams ale  před znovupřijetím vytrvale upozorňoval, že si svou verzi založenou na principu setrvačníku (a nikoliv na bateriích, v nichž týmy dosud energii ukládaly) přeje dále vyvíjet.

Nakonec však i Williams souhlasil s jeho zákazem - což může poukazovat na to, že tým stále nemá svou verzi připravenou k nasazení. Navíc přiznal, že paralelně vyvíjí také elektrický KERS.

Tento systém shledaly jako výhodný týmy McLaren, Ferrari a Renault, jež jej dosud používají - ostatní týmy se potýkaly s různými problémy a jejich vozy s ním nebyly tak konkurenceschopné.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 2 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy