Týmy chtějí změny v kalendáři Formule 1

Howett, John | foto: Panasonic Toyota Racing

Týmy F1 chtějí změny v kalendáři mistrovství světa pro příští rok, který Mezinárodní automobilová federace zveřejnila začátkem týdne.

Týmy se obávají logistických problémů, protože Velkou cenu Monaka a Velkou cenu Turecka dělí v květnu 2010 pouhý týden. Za dva týdny po Turecku se celý konvoj bude muset přesunout do Kanady.

Členové Asociace týmů F1 (FOTA) se v neděli před Velkou cenou sešli v Singapuru, týmy se shodly, že je třeba něco udělat. "Chceme napsat FIA a majiteli komerčních práv na F1 dopis. V Turecku závodíme rádi, ale bude to problém s logistikou," řekl viceprezident FOTA John Howett, který dodal, že delší časový odstup mezi Velkou cenou Turecka a Kanady by také nezanedbatelně snížil náklady týmů.


Další záležitostí, kterou chtějí stáje vyjasnit, je nová destinace na mapě F1, Velká cena Koreje, která se má konat v říjnu. "Chceme objasnit ekonomický přinos Velké ceny Koreje, je to přece jen devatenáctý závod sezony," zmínil Howett.

FOTA také prodiskutovala svou dohodu nepoužívat příští rok systém KERS ve světle toho, že Sam Michael, technický ředitel stáje Williams, která byla tento měsíc znovu přijata do FOTA, prohlásil, že jeho tým zvažuje použití zařízení na zpětné získávání kinetické energie KERS. FOTA dosáhla dohody ohledně KERS v době, kdy Williams nebyl členem. "Naše rozhodnutí nadále platí pro rok 2010, nyní pracujeme na další sezoně. KERS je nákladné zařízení, hledáme nějakou ekonomicky přijatelnou alternativu. Budeme to řešit v příštích týdnech, až bude více času," vysvětlil Howett.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy