Renault opouští sponzoři - AKTUALIZOVÁNO

Renault | foto: Lotus F1 Team

Španělská pojišťovna Mutua Madrilena požádala o okamžité ukončení sponzorské dohody s týmem Renault. Generální sponzor ING již dříve ohlásil konec partnerství po této sezóně, nyní však odchod uspíšil a kontrakt ruší ihned. Důvod? Prokázané zmanipulování Velké ceny Singapuru 2008.

Španělská média dnes citovala z oficiálního prohlášení pojišťovny. V něm se píše, že společnost nehodlá spolupracovat s někým, kdo „závazně porušuje“ pravidla tím, že způsobil „úmyslnou nehodu“. „Renault musí jako účastník mistrovství světa neustále splňovat pravidla a regulace FIA,“ píše se v prohlášení.

Chování zodpovědných osob v týmu bylo extrémně závažné a kompromitovalo nejen integritu sportu, ale také ohrozilo životy diváků, závodníků a zaměstnanců okruhu, což může narušit image, pověst a dobré jméno týmových sponzorů,“ vysvětluje v tiskové správce Mutua Madrile?a.

Pojišťovna do Renaultu přišla s navrátilcem Alonsem v roce 2008. Na spolupráci s ním se kauzou Singapur nic nemění.

Nizozemská finanční společnost ING byla hlavním sponzorem Renaultu, zajišťovala stáji až polovinu přijmů od sponzorů. Dnes si tisková kancelář pospíšila s prohlášením, ve kterém ohlašuje definitivní konec spolupráce. "Ve stínu verdiktu FIA jsme se rozhodli okamžitě ukončit spolupráci. Jsme velmi zklamaní z toho, jak vše dopadlo, protože šlo o velmi úspěšné spojení," zní prohlášení ING.

Překotný odchod sponzorů je reakcí na pondělní verdikt Světové rady motorsportu. Ta odsoudila tým Renault F1 ke dvouleté podmínce za úmyslné způsobení nehody Nelsona Piqueta ml. loni v Singapuru. Díky této manipulaci závod vyhrál druhý pilot Renaultu Alonso.

 

 

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 4 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy