Williamsu se situace komplikuje

Nakajima, Kazuki | foto: Williams F1 Team

Williams se dostal do tíživé situace v otázce motorů pro příští rok. Stáj z Grove má sice i na příští rok uzavřenou smlouvu s Toyotou, ale těchto motorů se chtějí Britové zbavit. Nahradit je měly agregáty Renaultu.

Williams by tak obnovil staré dobré vztahy, když kombinace Williams Renault již byla v minulosti velmi úspěšná. Jenomže skandál ohledně uměle vytvořené nehody Piqueta vloni v Singapouru rozohovorům rozhodně nepomáhá. To připouští i Patrick Head: "Situaci to rozhodně nepomohlo."

Po odchodu BMW z F1 se spekuluje o možnosti, že německou automobilku budou následovat Renault nebo Toyota. Skutečnost, že je francouzská automobilka vyšetřována, tedy rozhodně není dobrá pro jistotu setrvání v F1. To brzdí jednání mezi Williamsem a Renaultem. Britové by už ale rádi brzy oznámili, jaké motory budou pohánět jejich vozy v příští sezoně. Head ale říká, že má Williams stále hodně možností, například Cosworth. Mimo jsou prý agregáty od Mercedesu.

Podle Heada Williams motory Mercedes nedostane

"Před pár měsící jsme projevili zajem o motory Mercedesu. Bylo nám ale řečeno, že tyto agregáty jsou pro nás nedosažitelné. Brawn letos dokázal, že je možné zabudovat motor do vozu i v pozdním termínu," říká Head, který tím naraží na úspěch Brawnu.  Inženýři Williamsu by ale uvítali co možná nejrychlejší rozhodnutí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy