Aféra Renaultu komplikuje život i Kubicovi

BMW | foto: BMW Motorsport

Robert Kubica v loňském roce bojoval o titul šampióna, letošní ročník je však pro něj doslova černou můrou. Obtížné získávání mistrovských bodů s ne zcela konkurenceschopným vozem na straně jedné a nejistoty kolem dalšího působení na straně druhé. Polák však věří, že se situace vytříbí velmi rychle a k jeho spokojenosti.

Kubica má podle zatím dostupných informací na stole nabídku na přestup do Renaultu, ale aféra kolem zmanipulované loňské GP Singapuru a možných sankcí, hovoří se i o možnosti vyloučení ze šampionátu, rozhodování komplikuje.

Na otázku, zda faktické přiznání odpovědnosti za ovlivnění průběhu loňského závodu nehodou Nelsona Piqueta ovlivňuje náhled jezdce na francouzský tým odpověděl: „Abych byl upřímný, nerad mluvím o věcech o kterých nemám dostatek informací. Znám je jen z tisku, proto bych nerad tuto záležitost jakkoliv komentoval."
 
„Zatím není jasné, kde budu závodit, ale pevně věřím, že budeme schopni udělat konečné rozhodnutí brzy. Situace u Renaultu rozhodování obtížnějším dělá i nedělá. Renault je jednou z možností, musíme počkat, jak se vyšetřování vyvine a budeme pracovat i na jiných alternativách."

Aktuální pilot končícího týmu BMW Sauber je spojován také s Williamsem, kde by mohl nahradit s největší pravděpodobností odcházejícího Nico Rosberga, ale ani budoucnost v Hinwilu není definitivně ztracená, neboť tým koupil nový majitel a chce nadále působit v F1.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy