Co bude s Rubensem Barrichellem?

Budoucnost Rubense Barrichella v F1 zůstává nejasná, přestože Brazilec v neděli v Monze vyhrál už druhý závod v letošní sezoně a v souboji o titul mistra světa útočí na lídra šampionátu, svého stájového kolegu z týmu Brawn GP Jensona Buttona.

Výkonný ředitel týmu Brawn GP Nick Fry totiž v neděli po Velké ceně Itálie v Monze, kterou Barrichello s přehledem vyhrál, odmítl cokoli potvrdit. "Uvidíme. My se teď absolutně soustředíme na každý závod, oba piloti odvádějí vynikající práci. Nechme to na tu správnou chvíli," řekl Fry.

Šéf týmu Ross Brawn, který s Barrichellem spolupracoval, když oba ještě působili u Ferrari, však odpověděl na otázku, zda má nějaký důvod měnit jezdecké složený týmu pro příští rok. "Vlastně ne. Oba jsou výborní," řekl Brawn. Když na něj reportéři dál dotírali, dodal: "Tohle rozhodnutí teprve přijde na stůl. Pracujeme na tom. Teď máme ale před sebou důležitější věci."

Sedmatřicetiletý Barrichello nyní, čtyři závody před koncem šampionátu, ztrácí čtrnáct bodů na Buttona, kterému také na konci roku vyprší kontrakt. Devětadvacetiletý Brit by však měl v týmu každopádně zůstat.

V souvislosti s Brawn GP se mluví také o Němci Niku Rosbergovi, protože německá automobilka Mercedes má koupit podíl ve stáji Brawn GP a přála by si přivést německého pilota. Rosberg má ale také nabídku od McLarenu, zatímco do týmu Brawn GP by mohl přijít Kimi Räikkönen, pokud se se stájí Ferrari domluví na předčasném ukončení kontraktu. Do Ferrari má pak namířeno Fernando Alonso.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy