Dva body pro Heidfelda, Kubica nedojel

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

BMW SAUBER - REVIEW; Sedmé místo a zisk dvou bodů Nicka Heidfelda se v BMW určitě cení, zvlášť po zpackané kvalifikaci. Robert Kubica doplatil na strkanici s Markem Webberem nalomeným předním křídlem, nakonec ho ale stejně zastavili technické potíže.

Nick Heidfeld, 7.
Jsem totálně šťastný, absolvoval jsem skvělý závod. Sedmé místo nezní fantasticky, ale po startu z 15. místa jsem lepšího výsledku dosáhnout nemohl. Start jsem dobrý neměl, téměř jsem pozice ztratil. V prvním zatáčce jsem ale dokázal předjet jeden vůz, v další šikaně jsem se pak posunul před Jarna Trulliho. Ve třetím kole jsem se dostal před Giancarla Fisichellu, což bylo téměř nemožné, protože měl KERS. Pak jsem jel za Sebastianem Vettelem a šetřil palivo. Po zastávce v boxech jsem jezdil před ním na osmém místě až do posledního kola, ve kterém havaroval Lewis Hamilton a umožnil mi tak připsat si na konto body dva.

Robert Kubica, DNF
Podařil se mi dobrý start a před prvním bržděním jsem měl solidní pozici. Jel jsem nalevo od Marka Webbera, myslím, že mě neviděl. Donutil mě během brždění vyjet na trávu. I když jsem se dokázal vrátit na trať, dotkli jsme se. V zatáčce Roggia byl na vnější straně a kousek přede mnou. Když jsme vjížděli na první apex, nebyl jsem schopen vyhnout se mu. Skončil jsem s poškozeným předním křídlem, i když si nejsem celkem jist, kdy se to stalo. Možná to byl důsledek kontaktu s Markem nebo po přejezdu některé ze zatáček. Každopádně i přes problémy s křídlem jsem dokázal předjet Sebastiana Vettela. Kvůli bezpečnosti jsme se rozhodli křídlo vyměnit o několik kol později. Nakonec mě ale stejně zastavil únik oleje z převodovky.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy