Montezemolo: Alonso přijde do Ferrari

di Montezemolo, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Prezident Ferrari Luca di Montezemolo řekl, že za ně Fernando Alonso bude jezdit, a to dříve či později, leč také uvedl, že to nemusí být již příští rok. Alonso je spojován s přestupem do Ferrari už nějakou tu dobu.

Spekulace o jeho přestupu ještě více rozvířila skutečnost, že španělská banka Santander která už jednou s Alonsem šla do týmu McLaren, podepsala pětiletý kontrakt právě s Ferrari. Di Montezemolo si myslí, že mají na výběr jen z vynikajících pilotů pro příští sezonu. Tím asi myslel stávající Raikkonena, Massu a již zmiňovaného Alonsa. Jednou za nás tento dvojnásobný šampion F1 jezdit bude.

„Dříve nebo později se to stane. Ještě uvidíme kdy,“ prozradil doslova Montezemolo španělským novinářům v Monze.

„Pro příští rok máme Raikkonena, Massu, Fisichellu, Badoera, Geneho a já doufám, že i Michalea Schumachera, takže máme lavičku jako Real Madrid.

„Máme dva velké šampiony, jeden vyhrál v roce 2007 a ten druhý byl v roce 2008 šampionem patnáct sekund po projetí cílem. Takže si myslím, že máme dva mimořádné jezdce.“





A dále pokračoval: „Vždy jsem měl rád Alonsa, protože to je velký jezdec a já si ho všiml, už když byl v Minardi. Poté vyhrál dva tituly a já vždy věděl, že dříve nebo později všichni velcí jezdci přijdou do Ferrari.“

„Před závodem v Imole za mnou přišel Ayrton Senna a řekl mi: „Chci ukončit svoji kariéru s Ferrari; Prost, Lauda, Mansell, Michael to tak chtěli také. Vidíme dopředu a život je dostatečně dlouhý pro všechny.“


Šéf Ferrari také zopakoval, že podporuje zavedení třetích vozů v F1. Zmínil, že by to pomohlo k více konkurenceschopnému startovnímu poli.

„Velmi se k této možnosti přikláním. Kdyby měli všechny týmy tři vozy, tak by to poskytlo místa i pro mladé jezdce, nové lidi a lepší podívanou,“ řekl.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy