Alonso: v Monze ukážeme pravý potenciál R29

Alonso, Fernando | foto: Lotus F1 Team

Španělský jezdec, mimochodem držitel dvou mistrovských titulů F1 z roku 2005 a 2006, se těší do Monzy a doufá v dobrý výsledek. Není se čemu divit, vždyť je zatím po dvanácti odjetých velkých cenách až na dvanácte pozici v pořadí jezdců. Po závěru loňské sezony určitě čekal něco jiného.

Fernando Alonso si je jistý, že bude schopen bodovat ve Velké ceně Itálie tento víkend. Po strádání a nespokojenosti s víkendem v Belgii Španěl doufá, že jeho monopost s označením R29 nakonec dokáže předvést svůj potenciál a přiveze z Itálie dobrý výsledek.

„Doufám, že budeme mít v Monze štěstí, protože máme konkurenceschopné auto, které ale ještě nemělo šanci ukázat jeho opravdový potenciál,“ řekl Alonso.

„Viděli jsme, jak rychlé bylo auto na Nürburgringu, Budapešti a Valencii, ale z různých důvodů jsme nedokázali vybojovat body, na které jsme měli. Spa bylo také velmi frustrující, jelikož jsme ztratili další dobrou možnost bojovat o pódium a získat důležité body.

Je pravda, že jsme ztratili rychlost v kvalifikaci, ale auto bylo více konkurenceschopné v samotném závodě a věci vypadali velice dobře, až do mé první zastávky v boxech, když se něco stalo s autem a bylo po všem.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy