Renault se bude obhajovat 21. září

Renault | foto: Lotus F1 Team

Mezinárodní automobilová federace pozvala Renault na zvláštní slyšení před Světovou radu motorsportu. Na základě podezření ze zmanipulování loňského závodu v Singapuru v pátek FIA rozhodla o tom, že se francouzská stáj má z čeho zodpovídat. Učinit tak má 21. září.

Tým je podezřelý z toho, že přinutil Nelsona Piqueta ml. aby havaroval. Piquet naboural do zdi a zapříčinil výjezd safety caru, který se hodil do karet jedinému muži – Fernandu Alonsovi. Dvojnásobný šampion byl totiž v tu chvíli jediný, kdo už absolvoval zastávku u svých mechaniků a měl natankováno. Díky této skutečnosti závod vyhrál.

Po Velké ceně Belgie, která se jela minulý víkend, vyšlo najevo, že se FIA zaobírá událostmi loňského závodu v Singapuru. V pátek oznámila, že Renault bude celou situaci vysvětlovat v Paříži.

V oficiálním prohlášení Federace stojí: „Představitelé ING Renault F1 týmu byli požádáni o účast na zvláštím slyšení FIA Světové rady motorsportu v pondělí 21. září 2009 v Paříži.

Představitelé byli povoláni, aby reagovali na obvinění zahrnující porušení Článku 151c Mezinárodního sportovního kodexu tím, že přiměli svého pilota, Nelsona Piqueta ml., aby způsobil úmyslnou nehodu při Velké ceně Singapuru 2008 s cílem zapříčinit vyjetí zpomalovacího vozu a poskytnout výhodu druhému jezdci, Fernandu Alonsovi.“

Obviněná stáj zareagovala stručným vyjádřením: „ING Renault F1 tým bere na vědomí žádost FIA o dostavení se představitelů týmu před Světovou radu motorsportu dne 21. září 2009 do Paříže. Před účastí na slyšení nebude tým poskytovat žádné další komentáře.“

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy