Ross Brawn jde k soudu

Brawn, Ross | foto: Honda Racing F1

AKTUALIZOVÁNO - Šéf stáje Formule 1 - BrawnGP, se v pátek odpoledne objeví u soudu za své prohřešky na silnici, když několikrát překročil povolenou rychlost. Jeho závodnické úlety se měly řešit již před měsícem, Ross ale pobýval v zahraničí.

Se svým Mercedesem totiž v květnu na dvouproudové silnic A30 poblíž Okehamptonu (Devon), kde je povoleno jet rychlostí max. 110 km/hod, uháněl přes 160 km/hod.

Protože byl mimo Anglii, nemohl se tak zúčastnit 3. srpna slyšení u Městského soudu v Plymouthu. Brawnovi bylo umožňeno pusnout termín jednání na dnešní den na 14. hodinu. Překročit rychlost o 50 km/hod není ve Velké Británii jen tak, šéfovi formulové stáje za to hrozí nejen velký finanční postih, ale i zákaz řízení.



Již známe rozhodnutí soudu: Ross Brawn přišel o 6 trestných bodů a dostal pokutu ve výši 800 Eur (Kč 20500,-). Navíc musí uhradit 75 Eur (Kč 1600,-) za soudní výlohy. Angličan si tak může oddechnout, o papíry nepřišel. Soud přihlédl k tomu, že plně spolupracoval s policií. Dle obhajoby v inkriminovanou dobu byl navíc minimální provoz.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy