Badoer chce za Ferrari jet i v Monze

Badoer, Luca | foto: Scuderia Ferrari

Italský pilot Luca Badoer, který v posledních dvou závodech F1 neúspěšně nahradil ve stáji Ferrari zraněného Brazilce Felipeho Massu, prohlásil, že by bylo absurdní, kdyby ho stáj vyměnila před domácí Velkou cenou Itálie v Monze.

Osmatřicetiletý Badoer dojel před týdnem ve Velké ceně Evropy i tuto neděli ve Velké ceně Belgie jako poslední z těch, co závod dokončili. "Mohu říct, že v těch dvou závodech jsem se hodně naučil a získal dost zkušeností," řekl. "Z mého pohledu by byla škoda teď skončit. Monza, Mugello a Fiorano jsou okruhy, kde jsem toho najezdil nejvíc v životě. Bylo by absurdní, a byl bych velmi zklamaný, kdybych nemohl v Monze jet, protože jsem přesvědčený, že tam mohu uspět. Tu trať bych mohl jet se zavřenýma očima," řekl Badoer, který naznačil, že v případě neúspěchu by po Velké ceně Itálie sám skončil. "Kdybych si měl sám stanovit termín, asi by to bylo po Monze. Byl bych první, kdo by řekl: Končím, nejde to."

Ital absolvoval 51. start v F1, ale nezískal ani bod. Jeho poslední závodní zkušenosti jsou přitom staré deset let. Šéf stáje Ferrari Stefano Domenicali prohlásil, že se rozhodne během tří dnů. Proslýchá se, že Ferrari chce pro domácí Velkou cenu angažovat jiného Itala, Giancarla Fisichellu z Force India.

Velká cena Itálie se v Monze jede 13. září.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy