Staré časy zpět, míří Räikkönen do McLarenu?

Räikkönen, Kimi | foto: McLaren

V padocku VC Belgie začaly kolovat zvěsti, podle nichž by se mohl Kimi Räikkönen vrátit pro příští rok zpět do McLarenu. Nahradil by svého krajana, Heikkiho Kovalainena, a vytvořil by zde hvězdné duo s Lewisem Hamiltonem.

Nově se začalo spekulovat o přestupu Kimiho zpět do McLarenu. Týmový šéf, Martin Whitmarsh, odpovídal na dotazy ohledně Räikkönena spíše zdrženlivě: „Ohledně jezdecké dvojice na příští rok jsme se ještě nerozhodli. To je jediné, co zatím mohu potvrdit.“ Momentální forma McLarenu sice není úplně nejlepší, ale dlouhodobě patří adresa McLarenu k těm nejlepším ve formuli 1, to ví i Räikkönen.

Fin přišel do McLarenu v roce 2002 až poté, co musel tehdejší šéf stříbrných, Ron Dennis, zaplatit Peteru Sauberovi vysoké odstupné, aby byl Räikkönen volný. V roce 2003 oslavil Kimi v McLarenu svoje první vítězství v Grand Prix. V letech 2003 a 2005 se stal v britském týmu vicemistrem světa, na nejvyšší stupínek se však s McLarenem nedostal. Po frustrující sezoně 2006 se tedy Kimi rozhodl odejít do Ferrari, kde se rok poté stal mistrem světa.


Vrátí se Kimi do McLarenu?

Zatím to tedy vypadá, že představy McLarenu a Mercedesu ohledně druhého jezdce se značně rozcházejí. Zatímco Němci by preferovali mladý německý talent (hlavním favoritem je Rosberg), Britové by si spíš přáli někoho zkušenějšího, popřípadě by si ponechali Kovalainena.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy