Williams jen s jedním bodem

Rosberg, Nico | foto: Williams F1 Team

WILLIAMS - REVIEW; Po bodových žních v minulých závodech se Nico Rosberg musel uspokojit pouze s jedním bodem. Taktika s plnou nádrží neuspěla. Nico získal osmé místo jenom kvůli problémům soupeřů.

Nico Rosberg, 8.
Dnes jsme odvedli naše absolutní maximum, a proto s výsledkem nejsem až tak nespokojený. I když náš vůz během pátku dobrý nebyl, dokázali jsme ho vylepšit a pak absolvovat solidní kvalifikaci. Na ní jsme začali stavět, k zisku bodu nám pak pomohl start závodu. Dosáhli jsme víc, než jsem po začátku víkendu doufal. Vůz se v závodě neovládal lehce, měl jsem co dělat, abych přinutil pneumatiky pracovat správně. Když pak vyjelo slunce, zlepšilo se to, hlavně měkké pneumatiky v závěrečném stintu. Až pak jsem mohl tlačit mnohem víc.

Kazuki Nakajima, 13.
S našim výkonem jsme se trápili během celého víkendu, zvlášť kvalifikace byla těžká. Ta měla samozřejmě dopad na náš potenciál v samotném závodě. Vyvážení ale bylo trochu lepší než v sobotu. Teď musíme všechny naše síly soustředit na zlepšení výsledku již za dva týdny v Monze.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy