Nejlepší letošní kvalifikace pro BMW

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

BMW - REVIEW; Dnešní kvalifikace byla pro stáj z Hinwilu tou nejlepší v letošní sezoně. Jezdci BMW Nick Heidfeld a Robert kubica stanou na zítřejším roštu v Belgii na třetím, respektive pátém místě. Polský jezdec je mírně zklamán. Heidfeld si myslí, že tento výsledek pomůže v hledání kupce.

Robert Kubica, 5.
Už včera jsme měli dobrý pocit, že můžeme být konkurenceschopní. Když jsme ale vyměnili motor před raním tréninkem, okamžitě jsem ztratil rychlost na rovinkách. Bohužel jsme nebyli schopni tento problém vyřešit před kvalifikací. Bylo to trochu nešťastné, jelikož jsme měli poprvé v sezoně konkurenceschopné auto. Doufám, že dokážeme tuto záležitost vyřešit do zítra. Očekávám zítra obtížný závod.

Nick Heidfeld, 3.
Dnes to je dobrý výsledek a samožřejmě je velmi důležitý pro náš tým. Po tom, co BMW oznámilo, že odchází, snažíme se, abychom zabezpečili týmu z Hinwilu budoucnost. Nikdo se nevzdává v tomto těžkém období a výsledek dnešní kvalifikace je odměnou. Zapracovali jsme na autě v tréninku a udělali několik změn a já jsem nadšen z toho, jak je auto vyvážené. Myslím si, že letošní auta potřebují střední úroveň přítlaku a poprvé v tomto roce jsme možná přišli na to, proč jsme nebyli konkurenceschopní v minulých závodech. V Q2 jsem při prvním vyjetí na trať uvízl v provozu a při druhém jsem obul sadu pneumatik, které nebyly tak dobré. Proto jsem věděl, že bych měl jet rychleji abych se dostal do Q3. Stále jsem měl na mysli možnost zítřejšího mokrého závodu. Nakonec jsem s obtížemi skončil třetí.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy