Škatulata, hýbejte se: Räikkönen z kola ven?

Räikkönen, Kimi | foto: Scuderia Ferrari

Kimi Räikkönen je stále častěji spojován se slovíčkem „rally“. Nejnovější zprávy hovoří o tom, že by finský jezdec měl na konci sezóny dát sbohem F1 a příští rok se věnovat závodům WRC s Fiatem Punto.

Neověřené dohady se tohoto stébla chytají také z důvodu, že Fiat a Volkswagen potvrdili svoji účast v této soutěži od roku 2010. Tyto dvě automobilky by měly nahradit značky Subaru a Suzuki, které ze série World Rally Championship nedávno odešly.


Nebylo by žádným překvapením, kdyby se Räikkönen rozhodl pro lákavou nabídku, kterou mu všechny média světa „vnucují“. Finský závodní se nikdy netajil svou láskou k rally. Nedávno se zúčastnil prvního závody WRC v jeho domovské zemi. Fiat Grande Punto, které by se v příštím roce mělo ve WRC objevit, není pro Räikkönena neznámým vozem – v zimě vyzkoušel jeho sílu na závodech rally na sněhovém povrchu.


Pro rozhodnutí odejít s formule jedna by mohly hrát velkou roli další dva faktory – peníze a větší klid od médií. Ferrari údajně Finovi nabídlo velmi slušné odstupné, aby na jeho místo mohl v příštím roce nastoupit Fernando Alonso. Ten by podle zvěstí také nebyl o nic ochuzen - údajně bylo španělskému pilotovi nabídnuto 175 miliónů liber.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy