Heidfeld o okruhu ve Valencii

Heidfeld, Nick | foto: BMW Motorsport

Německý pilot Nick Heidfeld z odstupujícího týmu BMW Sauber hovořil o nadcházejícím závodním víkendu v jednom z nejhezčích měst světa. Na mysli měl Valencii, která hostí jedenáctý podnik letošní sezony. Okruh ve Valencii je prezentován jako městský, piloti ale tvrdí něco jiného.

Na 5,44 kilometru dlouhé trati jezdci odkrouží celkem 57 kol, což znamená, že urazí vzdálenost 310,08 km za cca 1h 35minut (vzato ze závodu, který se jel minulý rok). Nick Heidfeld, který letos bodoval jen dvakrát, popisuje trať Velké ceny Evropy jako okruh nikoliv městský, leč spíše standardní. Míní tak, jelikož tato trať vyžaduje odlišný jízdní styl, než ostatní městské okruhy. „Je to další z moderních tratí, která disponuje větším prostorem, protože zde jsou i únikové zóny,“ uvedl „Quick Nick“, jak se mu v F1 přezdívá. Hlavní inženýr BMW Sauber Willi Rampf potvrdil Heidfeldova slova, když řekl, že a teď cituji: „Jde sice o městský okruh, ale nelze jej srovnat například s Monakem. Je mnohem širší, a tudíž umožňuje jet pilotům rychleji. Únikové zóny jsou všude tam, kde by mohlo dojít k havárii, či probrždění  některého z pilotů a tím zvyšuje bezpečnost na trati,“.



Němec se na jedenáctou zastávku v kalendáři letošní sezony velmi těší, jelikož Středomořská oblast patří mezi jeho oblíbené. „Nemohu se dočkat, až navštívím jednu restauraci, kterou jsem objevil minulý rok při mé poslední návštěvě tohoto města,“ svěřil se německý pilot. Restaurace samozřejmě není tou hlavní motivací, proč se do Valencie vrací. Automobilka BMW totiž slíbila nové aerodynamické prvky, které mají pomoci jejich monopostu konečně zrychlit. „Jde o několik aerodynamických úprav,“ shrnul Willi Rampf.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy