Massa by mohl být zpět již v Monze

Massa, Felipe | foto: Scuderia Ferrari

Je tomu přesně 23 dnů, kdy se udála nešťastná nehoda v kvalifikaci na okruhu Hungaroring v Maďarsku. Náraz do bariéry z pneumatik a následná přeprava vrtulníkém do nemocnice byla předzvěstí těžkého zranění hlavy v oblasti levého Massova oka. Dnes se ale spekuluje o jeho návratu již v Monze.

Návrat do závodního vozu tedy může přijít na domácí půdě Ferrari v Italské Velké ceně 13. respektive 11.září v pátečním tréninku. Léčení brazilského pilota nabralo rychlých obrátek, díky čemuž se začíná cítit mnohem lépe. O této zprávě informoval italský list Corriere delo Sport. Massa by tak vynechal jen dvě velké ceny ve Valencii a ve Spa. Určitou úlohu v tom hraje i čtyřtýdenní dovolená F1, která je v plném proudu a slouží tak Massovi jako rehabilitační přestávka. I když ne každý jezdec pojal dovolenou jako relaxační. Zářným příkladem je Jenson Button, který se zúčastnil triatlonu v Londýně, kde si vylepšil své osobní maximum.

Návrat Massy, a to na italské půdě před fanoušky Ferrari tzv. tifosi by mohl být pro Brazilce tou pravou satisfakcí a tečkou za nehodou v Maďarsku. Jak už se dříve ukázalo, Ferrari v Monze rádo uvádí v život důležitá oficiální prohlášení v podobě například odchodu Micheala Schumachera z F1, či podpis smlouvy s Kimim Raikkonenem. Právě Fin má být podle zákulisních informací tím, kdo by měl  uvolnit místo dvojnásobnému šampionovi F1 Fernandu Alonsovi. Náhrává tomu i fakt, že Španělská banka Santander přechází pro nadcházející sezonu právě k týmu z Maranella. Je tedy možné, že návrat Felipeho Massy nebude jedinou novinkou na pořadu dne, že právě oznámení podpisu smlouvy s Alonsem  Ferrari prozradí v Monze 13.září.

Lepšící se stav Felipeho Massy potvrdil i jeho brazilský kolega v barvách Brawnu GP Rubens Barrichello, který s ním tráví čas v rodné Brazílii v aktuální letní přestávce. Kontrola Massova fyzického stavu i stavu jeho mozku, který utrpěl těžký otřes, se plánuje začátkém příštího měsíce v Paříži. Tam lékaři teprve rozhodnou, jestli je jezdec Ferrari schopen nastoupit do kolotoče závodů formule 1 za necelý měsíc v Itálii.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy