Bourdais dostal padáka esemeskou

Bourdais, Sebastian | foto: GEPA pictures GmbH

Francouz Sébastien Bourdais obvinil svého bývalého zaměstnavatele, italsko-rakouskou stáj F1 Toro Rosso, z absence slušnosti, výpověď prý dostal prostřednictvím sms-zprávy.

"Způsob, jakým jsem dostal výpověď, byl pro mě velkým zklamáním," přiznal třicetiletý Francouz. "Dietrich Mateschitz (majitel stáje) byl na Nürburgringu, ale vůbec se mnou nemluvil. Dokonce mi ani nezavolal. Padáka jsem dostal esemeskou, to vážně nemá styl," zlobil se Bourdais, jehož už v následujícím závodě, Velké ceně Maďarska, nahradil devatenáctiletý Španěl Jaime Alguersuari.

"Rozhodnutí o mém vyhazovu padlo už týden před Velkou cenou Německa, ale chtěli mě informovat až po závodě. Ke mně se to ale stejně doneslo," prozradil Bourdais, který se původně chtěl s týmem soudit, pak se ale obě strany dohodly na finančním vyrovnání.

Čtyřnásobný mistr světa americké série Champ Car nicméně připouští i svůj díl viny na tom, že ve stáji skončil po roce a půl. "Toro Rosso nepřizpůsobovalo vozy potřebám pilota, naopak piloti se museli přizpůsobit. A to nikdy nebyla moje silná stránka, to musím přiznat," řekl Bourdais.

Doporučit článek

Diskuze:

Počet příspěvků: 0 Přidejte vlastní názor…

Další zprávy